Frontmaaiers11/02/2024

Zitmaaier start niet

Er kunnen veel situaties zijn waarin uw zitmaaier niet start. De redenen hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van het type zitmaaier, de status van de accu en de temperatuur.

Zitmaaier start niet

De meest voorkomende redenen waarom uw zitmaaier niet start:

  • De accu is leeg (niet opgeladen); dit kan het geval zijn na de winteropslag of als het product lange tijd niet is gebruikt. Volg de aanwijzingen om de accu op te laden. Als de accu na het opladen leegloopt of niet oplaadt, heeft u een nieuwe nodig.
  • Controleer voordat u de zitmaaier start of de parkeerrem wel is ingeschakeld; het product start anders niet.
  • Het maaidek staat omlaag. Let na gebruik van de zitmaaier erop dat u het maaidek omhoog zet; omwille van veiligheid start het product de volgende keer anders niet.

Zitmaaier start moeilijk

Als de zitmaaier moeilijk start, zijn dit de meest voorkomende redenen:

Slaapstand

De slaapstand is een toestand van de accu van uw zitmaaier die optreedt wanneer het product niet wordt gebruikt en de acculading lager is dan 40%. In de slaapstand wordt voorkomen dat de accu volledig leeg raakt.

Uw product starten vanuit de slaapstand:

  • Houd de START-knop 10 seconden ingedrukt
  • Sluit de zitmaaier aan op de lader

Als dit niet werkt, laadt u het product 48 uur op. Hierdoor wordt de zitmaaier 'gewekt'.

Parkeerrem staat in de verkeerde stand

Wanneer u probeert uw zitmaaier in te schakelen, kunt u dit symbool zien.

Als de parkeerrem of de vergrendeling van het elektrische parkeerremsysteem in de verkeerde stand staat, kunt u uw product niet starten.

Ontgrendel in dit geval de vergrendeling van het elektrische parkeerremsysteem en zet de hendel in de linkerstand om het elektrische parkeerremsysteem uit te schakelen.

Lader is aangesloten op de zitmaaier

Wanneer u klaar bent met het opladen van de accu in uw product, moet u de lader loskoppelen van de zitmaaier. Anders start het niet.

Geactiveerd maaidek

Als het maaidek op uw product is geactiveerd, start het om veiligheidsredenen niet. Hef het maaidek en schakel de zitmaaier op de gebruikelijke manier in.

Accu bijna leeg

Als de accu niet voldoende is opgeladen (gele strepen op een accudisplay), start de zitmaaier niet. Laad uw product op, koppel het los van de lader en schakel het op de gebruikelijke manier in.


Was dit artikel nuttig?