Kettingzagen11/02/2024

Wat is het doel van een decompressieklep op een kettingzaag?

Een decompressieklep laat tijdens de startprocedure een deel van de compressie uit de verbrandingskamer ontsnappen, waardoor de motor gemakkelijker kan draaien wanneer u aan het startkoord trekt.

Bij Husqvarna gebruiken we alleen decompressiekleppen van het handmatige type voor fabricage en ontwerp. Dit type decompressieklep wordt door de gebruiker geactiveerd (geopend) voordat de kettingzaag wordt gestart. Zodra de motor start, wordt de klep weer gesloten.