Gazonmaaiers1/05/2024

Waarom trilt mijn gazonmaaier overmatig tijdens het gebruik?

Tijdens het gebruik van uw gazonmaaier kunt u overmatige trillingen opmerken.

Veelvoorkomende oorzaken van overmatige trillingen

Onjuist bevestigde messen

Nadat u de messen hebt vervangen, kan het zijn dat ze niet goed op uw product zijn bevestigd.

In dat geval kunnen de messen uit balans raken en trillingen veroorzaken.

Het mes moet na het vervangen of slijpen worden gebalanceerd. Laat het slijpen, vervangen en balanceren door een servicecentrum uitvoeren. Als u een obstakel raakt waardoor het product stopt, vervang dan het beschadigde mes. Laat het servicecentrum beoordelen of het mes kan worden geslepen of moet worden vervangen.

Hoog en nat gras maaien

Als het gras hoog en nat is, is het moeilijker om het te maaien. Het instellen van een lage maaihoogte kan leiden tot overmatige trillingen op uw gazonmaaier.

Begin het gras te maaien met een hogere maaihoogte, verlaag dan de maaihoogte en maai hetzelfde gebied opnieuw. Hierdoor wordt het maaien van het gras eenvoudiger en wordt uw product minder belast.

Beschadigde motor

Als een van de motorcilinders defect of beschadigd is, kunt u trillingen ervaren en zal het geluid van het product anders zijn.

Neem in dat geval contact op met uw plaatselijke erkende Husqvarna-dealer.

Verkeerd type brandstof

Als u het verkeerde type brandstof gebruikt voor uw gazonmaaier, kunt u ongewenste trillingen en overmatig geluid ervaren. Een verkeerde soort brandstof kan de motor beschadigen.

Wanneer u brandstof in het product tankt, moet u ervoor zorgen dat u de juiste brandstof gebruikt. Het specifieke type brandstof voor het model van uw gazonmaaier vindt u in de bedieningshandleiding.

Was dit artikel nuttig?