Gazonmaaiers1/05/2024

Waarom is mijn gazonmaaier moeilijk te duwen?

Tijdens het werken met uw gazonmaaier merkt u mogelijk dat het product moeilijk te duwen is. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Zet de maaihoogte in de juiste stand.

Een van de redenen waarom de gazonmaaier moeilijk te duwen is een lage maaihoogte. In dit geval wordt de behuizing of het zaagblad door zwaar gras getrokken.

LET OP: Probeer nooit de maaihoogte in te stellen terwijl het product in bedrijf is.

Maaihoogte instellen

VOORZICHTIG: Stel de maaihoogte niet te laag in. Als het oppervlak van het gazon niet waterpas is, kunnen de messen de grond raken.

De maaihoogte kan op meerdere niveaus worden ingesteld.

Verplaats de maaihoogtehendel om de maaihoogte te verhogen of verlagen. Controleer of u de juiste maaihoogte voor uw gras hebt, max. 1/3 van de hoogte.

Afhankelijk van het model van uw gazonmaaier kan het ontwerp van de hendel voor de maaihoogte variëren:

Maak de grasopvangbak leeg

Het extra gewicht van het gemaaide gras maakt het moeilijker om de gazonmaaier te duwen. Maak de grasopvangbak leeg om het gewicht te verlagen.

Controleer op verstopping

Een van de redenen waarom uw gazonmaaier moeilijk te duwen is, is dat er vuil, gras of takken onder het product vastzitten.

Stop de gazonmaaier en reinig de onderkant.

Reinig het gebied rondom het aandrijfwiel

Gemaaid gras en vuil kunnen vast komen te zitten in het aandrijfwielgedeelte.

Zorg ervoor dat het gebied rond het wiel schoon is door het gemaaide gras en vuil met een borstel en een doek te verwijderen.

Stel de handgreephoogte in

Uw gazonmaaier is gemakkelijker te duwen als de hoogte van de handgreep is ingesteld op een niveau dat voor u geschikt is.

Gebruik de aandrijving op de wielen

Voordat u het product naar achteren trekt, moet u de aandrijving uitschakelen en het product ongeveer 10 cm naar voren duwen.

Was dit artikel nuttig?