Robotmaaiers1/03/2024

Installatievoorbeelden Automower®

Het is belangrijk om de installatie van de Automower® zorgvuldig te plannen. Wij raden u aan een schets te maken van het werkgebied waarin alle obstakels en uitdagingen in uw tuin zijn opgenomen. Hierdoor is het eenvoudiger om de ideale positie voor het laadstation, de begrenzingsdraad en de geleidingsdraad te zien.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden die u kunnen helpen bij het plannen van uw eigen Automower®-installatie.

Klein, vlak en open gazon

De onderstaande afbeelding toont een voorbeeld van een klein, vlak en open gazon met slechts één eiland (een obstakel omgeven door een begrenzingsdraad). De installatie maakt gebruik van een geleidingsdraad die de maaier terugleidt naar het laadstation wanneer het tijd is om weer op te laden.

Automower®-installatie op een klein, vlak en open gazon

Middelgroot gazon met een aantal uitdagingen

De onderstaande afbeelding toont een voorbeeld van een middelgroot gazon met een aantal uitdagingen. Het omvat twee eilanden, een smalle doorgang, een afgelegen gebied en een helling. De installatie maakt gebruik van twee geleidingsdraden die de maaier terug naar het laadstation leiden en helpen bij het navigeren door smalle doorgangen en naar afgelegen gebieden.

Automower®-installatie op een middelmatig complex gazon

Complex gazon met veel uitdagingen

De onderstaande afbeelding toont een voorbeeld van een uitdagend gazon met meerdere eilanden, smalle doorgangen, afgelegen gebieden, een helling en een bijgebied. De installatie maakt gebruik van twee geleidingsdraden die de maaier terug naar het laadstation leiden en helpen bij het navigeren door smalle doorgangen en naar afgelegen gebieden.

Wanneer u wilt dat de maaier in het bijgebied werkt, verplaatst u de maaier gewoon daar naartoe en selecteert u vervolgens Bijgebied wanneer u de maaier start. In een bijgebied maait uw maaier gedurende een opgegeven periode of tot de accu leeg is, zonder te zoeken naar het laadstation.

Automower®-installatie op een complex gazon

Meer informatie

De begrenzingsdraad installeren

De geleidingsdraad installeren

Een eiland maken

Heuvels en hellingen

Bijgebied

Neem voor persoonlijke hulp met uw robotmaaier contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.

Was dit artikel nuttig?