De virtuele kaart bijwerken die is gemaakt met AIM Technology

Alleen van toepassing op Automower®-modellen die AIM Technology ondersteunen:

Als u wijzigingen aanbrengt in de indeling van uw gazon of de installatie van uw begrenzingsdraad, nadat de virtuele kaart is gemaakt met AIM Technology in uw Automower®-robotmaaier, dan kunt u een nieuwe virtuele kaart maken die de oude kaart vervangt. Hierdoor start de robotmaaier een nieuwe gegevensverzamelingsfase en wordt een kaart gemaakt die de wijzigingen weergeeft die u in uw tuin hebt aangebracht. Het is niet mogelijk om de bestaande virtuele kaart handmatig te bewerken.

Als u een nieuwe virtuele kaart wilt maken, moet u deze actief activeren in de app Automower® Connect. De maaier registreert niet automatisch dat u wijzigingen in uw gazon hebt aangebracht.

Een nieuwe virtuele kaart maken

1. Selecteer Kaart > Mijn Gazon > Nieuwe kaart maken in de app Automower® Connect.
  2. Tik op Nieuwe kaart maken om te bevestigen dat u de nieuwe kaart wilt maken.

De robotmaaier begint met het maken van de nieuwe virtuele kaart, zodra deze gepland staat voor gebruik. Het is standaard ingesteld in het maaischema onder Mijn Gazon, dus pas dit overeenkomstig aan. Als Mijn gazon geen schema heeft, moet u er een maken.

Tijdens de fase van gegevensverzameling maait uw robotmaaier het volledige gebied binnen de installatie van uw begrenzingsdraad. Alle werkgebieden en te vermijden zones worden uitgeschakeld, zodat de robotmaaier al uw installatieonderdelen dekt.

Het maken van een nieuwe kaart kan maximaal 15 dagen duren, afhankelijk van uw geplande maaitijd. Wanneer de nieuwe kaart is voltooid, ziet u de kaart en eventuele eerder gemaakte werkgebieden en te vermijden zones in de kaart weergave in de app Automower® Connect. Controleer en bewerk de werkgebieden en de te vermijden zones om er zeker van te zijn dat ze op de nieuwe kaart passen.

Voor het best mogelijke resultaat:

• Stel het schema zo in dat de maaier zoveel mogelijk kan doen tijdens dit proces van in kaart brengen.
  • Verwijder tijdelijke obstakels van het gazon, zoals buitenmeubilair en speelgoed wanneer de maaier functioneert tijdens de periode van het in kaart brengen.
  • Als u GPS-ondersteunde navigatie hebt gedeactiveerd, wordt het aanbevolen om deze weer te activeren. Dit kan worden gedaan in de app Automower® Connect (selecteer Meer > Instellingen > Installatie > Tuindekking) of in het display van de maaier (Installatie > Tuindekking).

Zie ook:

Wat is een virtuele kaart en hoe maak ik er een?