Frontmaaiers11/02/2024

De maaibladen van een zitmaaier draaien niet

Het is mogelijk dat u tijdens het werken met uw zitmaaier opmerkt dat een of meer maaibladen niet draaien (niet werken).

Er kan dan iets mis zijn met de spanveer van de aandrijfriem of met de riemen.

VOORZICHTIG: Draag veiligheidshandschoenen bij het uitvoeren van deze taak. Bladen zijn scherp en kunnen gemakkelijk letsel veroorzaken.

De messen inspecteren in de onderhoudsstand

De beste manier om de messen te checken is door het maaidek in de onderhoudsstand te zetten en een van de messen te laten draaien. Als alle messen gelijktijdig draaien, is er geen probleem met de riem van het maaidek, die de messen met elkaar verbindt.

Draaien een of meer messen niet, dan is de riem van het maaidek versleten en moet deze worden vervangen. Laat dit doen door een erkende dealer.

De zitmaaier in de onderhoudsstand zetten

De riem inspecteren als de zitmaaier niet in de onderhoudsstand staat

Als de messen niet normaal werken, bijvoorbeeld de middelste maait het gras niet of de messen draaien niet snel genoeg en maaien het gras niet naar behoren, is er een probleem met de riem tussen de motor en het maaidek of met de spanveer van de aandrijfriem.

Als u een van deze problemen opmerkt, verwijdert u de kap van het maaidek met de meegeleverde sleutel en inspecteert u de riem van het maaidek of de spanveer op schade. Draag hierbij veiligheidshandschoenen.

Als er schade is, neem dan contact op met uw erkende dealer.

De messen van uw zitmaaier inspecteren en vervangen

Als u merkt dat de bladen op uw zitmaaier niet draaien, controleert u het volgende:

Elektrische aansluiting

WAARSCHUWING: Voordat u het product reinigt, moet u het uitschakelen door de aan-uitschakelaar in de stand "0" te zetten.

Wanneer u uw zitmaaier in de onderhoudsstand zet, moet u de elektrische aansluiting naar het maaidek loskoppelen. Vaak vergeet men deze aansluiting aan te sluiten op het maaidek. Door deze aansluiting kunnen de bladen draaien.

  1. Parkeer het product op een vlakke ondergrond.
  2. Zet de aan-uitschakelaar in de stand "0".
  3. Maak de klem op de voorste kap los met het hulpstuk aan de contactsleutel en haal de kap eraf.
  4. Verwijder de klem en controleer de connector.

De zitmaaier in de onderhoudsstand zetten

Reinig het maaidek

Als de bladen niet draaien, zet u de zitmaaier in de onderhoudsstand en controleert u op gras, takken of ander vuil. Als het maaidek vuil is, reinigt u het door alle takken, gras of vuil te verwijderen.

Was dit artikel nuttig?
Meer lezen
messenZitmaaier