Robotmaaiers17/05/2024

De begrenzings- en geleidingsdraden aansluiten op het Automower® laadstation

Wanneer u klaar bent met het installeren van de begrenzingsdraad en de geleidingsdraden in uw Automower® installatie, is het tijd om deze draden aan te sluiten op het laadstation.

Volg deze stappen om de draden aan te sluiten op het laadstation:

  1. Bereid de draden voor: Gebruik Automower®-connectoren om de diamantkabels aan te sluiten. Open de Automower®-connector, plaats de draad en sluit de connector met een tang. Knip de draad zo af dat er 1-2 cm uitsteekt boven elke connector.

  1. Toegang tot het laadstation: Kantel de bovenkant van het laadstation. Voor Automower® NERA-modellen moet u ook de klep aan de voorzijde van het laadstation openen.

  2. De begrenzingsdraad aansluiten: Duw de rechter connector door de rechter sleuf in de toren van het laadstation en druk deze op de metalen pen op het laadstation met de markering AR. Herhaal deze procedure met de linker connector en bevestig deze aan de pen met de markering AL.

  3. De geleidingsdraad aansluiten: Druk de connector op de metalen pen met de markering GUIDE, G1, G2 of G3. Het aantal beschikbare pennen en ondersteunde geleidingsdraden is afhankelijk van uw specifieke Automower®-model. Automower® 320 NERA en 430X NERA hebben drie geleidingsaansluitingen, maar deze kunnen slechts met twee geleidingskabels worden gebruikt, zodat alleen G1 en G2 kunnen worden gebruikt. Het aansluiten van een geleider op G3 werkt niet. Bij Automower® 410XE NERA, 430X NERA en 450X NERA kunnen alle drie de geleidingsdraden worden gebruikt.

  4. Het laadstation bevestigen: Nu de begrenzingsdraad en geleidingsdraden zijn aangesloten op het laadstation, bevestigt u het laadstation met de meegeleverde schroeven aan de grond.

Tip! U kunt de draden markeren met draadlabels zodat u ze gemakkelijk opnieuw kunt aansluiten, vooral als het laadstation in de winter binnen wordt opgeslagen.

Lees voor meer informatie over Automower®-installaties deze artikelen en bekijk de onderstaande video:

De begrenzingsdraad in een Automower®-installatie plaatsen

Een geleidingsdraad leggen in de installatie van een Automower®

Tip! Als u ondertiteling wilt inschakelen, begint u de video af te spelen en klikt u op het tandwielpictogram voor instellingen. Kies vervolgens "Ondertiteling/CC" en selecteer een van de beschikbare talen.

Neem voor persoonlijke hulp met uwAutomower® robotmaaier contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.

Was dit artikel nuttig?