Automower®-robotmaaier is losgekoppeld, maakt geen verbinding of koppelt niet

Het is eenvoudig om verbinding te maken met een Automower®-robotmaaier met de app Automower® Connect op een mobiel apparaat. Maar soms gaat er iets mis en mislukt de verbinding of koppeling - of wordt de verbinding met de maaier verbroken.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van verbindings- of koppelingsproblemen. De oplossingen variëren per Automower®-model, hoe u verbinding probeert te maken (Bluetooth, wifi of mobiele verbinding), of u eerder verbinding hebt gemaakt met de maaier, de status of instellingen van de maaier, uw mobiele apparaat of de app Automower® Connect, de dekking van het wifi- of mobiele netwerk, enzovoort.

In veel gevallen is een eenvoudige herstart van de maaier of uw mobiele apparaat voldoende, maar als het probleem zich blijft voordoen of zich meermaals herhaalt, moet u wellicht wat problemen oplossen. U kunt het probleem het gemakkelijkst oplossen met onze productzoeker. U wordt stap voor stap naar een oplossing geleid op basis van uw specifieke omstandigheden.

Productzoeker openen

Probeer deze algemene oplossingen voor maaiers die niet zijn aangesloten, geen verbinding maken of niet koppelen als u de productassistent liever niet gebruikt:

• De robotmaaier opnieuw opstarten.
  • Start uw telefoon opnieuw op en zorg ervoor dat u de meest recente versie hebt van de app Automower® Connect.
  • Zorg er bij Bluetooth-modellen voor dat u zich binnen het Bluetooth-bereik van uw robotmaaier bevindt en dat Bluetooth is geactiveerd op uw apparaat.
  • Zorg er bij mobiele modellen voor dat uw mobiele apparaat en robotmaaier netwerkdekking hebben.
  • Zorg er bij wifi-modellen voor dat het wifi-netwerk is verbonden met internet.

Meer informatie: