Automower®11.02.2024

Koble en Automower®-robotgressklipper til Wi-Fi

Ved å koble Automower®-robotgressklipperen til et Wi-Fi-nettverk gjør du det mulig for den å fjernkommunisere med Husqvarna-skyen via Automower® Connect-appen når den er innenfor Wi-Fi-rekkevidde.

Med en Wi-Fi-tilkobling kan du også bruke smarthjemtjenester som Google Home, Amazon Alexa, IFTTT og åpen API for å styre robotgressklipperen og oppdatere gressklipperens fastvare.

Hvilke Automower®-modeller kan kobles til et Wi-Fi-nettverk?

Følgende Automower®-modeller bruker primært Wi-Fi for å kommunisere med Husqvarna-skyen:
  • Aspire™ R4
  • 320 NERA
  • 310E NERA

Vær oppmerksom på at 320 NERA og 310E NERA kan oppgraderes for å legge til en mobilforbindelse ved hjelp av et Automower® Connect-sett, som fås som tilbehør.

Følgende Automower®-modeller kan bruke både mobilnett og Wi-Fi-nettverk for kommunikasjon med Husqvarna-skyen:

• 430X NERA
  • 450X NERA
  • 410XE NERA

Vær oppmerksom på at andre Automower®-modeller ikke har den nødvendige maskinvaren for å koble til via Wi-Fi.

Slik kobler du en Automower®-robotgressklipper til et Wi-Fi-nettverk

Hvis du vil koble Automower®-robotgressklipperen til et Wi-Fi-nettverk, må den først pares med mobilenheten ved hjelp av Bluetooth.

Når du har en Bluetooth-tilkobling til robotgressklipperen, kan du velge å koble den til ett eller flere Wi-Fi-nettverk. Lær om fordelene ved å koble til et Wi-Fi-nettverk

Her er trinnene for å koble robotgressklipperen til et Wi-Fi-nettverk:

1. Åpne appen Automower® Connect.
  2. Velg Logg på og skriv inn brukernavn og passord.
  3. Sørg for at du er i nærheten av robotgressklipperen og koblet til med Bluetooth.
  4. For å få et godt Wi-Fi-nettverkssignal må du sørge for at robotgressklipperen er i nærheten av nettverksruteren.
  5. Velg Mer > Innstillinger > Automower® Connect.
  6. Angi PIN-koden.
  7. Under Wi-Fi trykker du på Velg nettverk.

Ikke koblet til Wi-Fi

1. Velg ønsket nettverk fra listen.
  2. Angi nettverkspassordet, og trykk på Koble til. Vær oppmerksom på at passordet skiller mellom store og små bokstaver.
  3. Vent til tilkoblingen er opprettet.

Nå er robotgressklipperen koblet til det valgte Wi-Fi-nettverket, og nettverkspassordet lagres for senere bruk.

Vær oppmerksom på at Wi-Fi-nettverket må være koblet til Internett for at kommunikasjonen med Husqvarna-skyen skal fungere.

Koblet til Wi-Fi

Finner du ikke Wi-Fi-nettverket?

Listen over tilgjengelige nettverk viser opptil ti nettverk om gangen. Hvis det ønskede nettverket ikke vises i listen, kan du prøve følgende:
  • Kontroller at du er koblet til robotgressklipperen via Bluetooth.
  • Flytt robotgressklipperen nærmere ruteren for å få et sterkere signal.
  • I Automower® Connect-appen velger du Mer > Innstillinger > Automower® Connect > Velg nettverk > Skann på nytt for å søke etter nettverk igjen.
  • Velg Legg til ny for å angi navnet på et nettverk som ikke finnes i listen, for eksempel skjulte nettverk. Vær oppmerksom på at både nettverksnavnet og passordet skiller mellom store og små bokstaver.
  • Start nettverksruteren på nytt (følg instruksjonene fra leverandøren av nettverksruteren). Vent et minutt eller to, mens ruteren starter opp, og velg deretter Mer > Innstillinger > Automower® Connect > Velg nettverk > Skann på nytt i Automower® Connect-appen for å søke etter nettverk.

Hvor mange Wi-Fi-nettverk kan robotgressklipperen min koble til?

Du kan lagre opptil ti Wi-Fi-nettverk i kontoen din, men klipperen kan bare være koblet til ett nettverk om gangen.

Hvis robotgressklipperen kobles fra nettverket som brukes for øyeblikket, kobles den automatisk til et annet tilgjengelig nettverk, og prioriterer da nettverket med det sterkeste signalet.

Bytte mellom Wi-Fi-nettverk

Hvis du har lagt til mer enn ett Wi-Fi-nettverk, bytter klipperen automatisk mellom nettverkene når det er nødvendig.

Hvis du vil bytte til et bestemt nettverk manuelt, trykker du bare på det ønskede nettverket i listen. Hvis passordet ikke allerede er lagret, blir du bedt om å angi det.

Fjerne en Wi-Fi-tilkobling fra en Automower®-robotgressklipper

Hvis du vil koble fra og glemme et Wi-Fi-nettverk, trykker du på sletteikonet (søppelkasse) ved siden av nettverksnavnet og bekrefter at du vil glemme nettverket.

Det valgte nettverket er nå koblet fra og glemt. Du vil fortsatt se det i listen (med mindre det er et skjult nettverk), men hvis du vil koble til nettverket igjen, må du skrive inn passordet på nytt.

Fordeler ved å koble klipperen til et Wi-Fi-nettverk

Det er ikke nødvendig å koble en Automower®-robotgressklipper til et Wi-Fi-nettverk, men det kan være nyttig i mange tilfeller.

For modeller med bare Wi-Fi

Hvis Automower®-modellen kommuniserer med Husqvarna-skyen ved hjelp av bare Wi-Fi-teknologi, kan du fjernstyre klipperen og integrere smarthjemtjenester via Automower® Connect-appen, så lenge klipperen er innenfor Wi-Fi-rekkevidde.

Med denne tilkoblingen kan du også laste ned nye fastvareoppdateringer. Uten Wi-Fi kan du styre klipperen innenfor en rekkevidde på 30 meter / 100 fot via Bluetooth, forutsatt at den er paret med mobilenheten din.

Husk at hvis du vil laste ned og installere fastvareoppdateringer, må du kontrollere at klipperen er dokket i ladestasjonen og innenfor Wi-Fi-dekning.

For modeller med Wi-Fi- og mobilteknologi

Hvis Automower®-modellen din bruker både Wi-Fi- og mobilteknologi for å koble til Husqvarna-skyen, holder det med en god mobilforbindelse for å kunne styre gressklipperen. I områder med dårlig mobildekning kan det imidlertid være nødvendig med en Wi-Fi-tilkobling for å opprettholde en stabil forbindelse til Husqvarna-skyen.

Tilleggsinformasjon

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikler:

Ta kontakt med din lokale Husqvarna-forhandler hvis du trenger hjelp med Automower®-robotgressklipperen.