Motorsager11.02.2024

Hvorfor kutter motorsagen dårlig og det kommer røyk fra sverdet og kjedet når jeg bruker den?

Når du bruker motorsagen, kan det hende at du opplever svekket ytelse fra motorsagen i tillegg til at det kommer hvit røyk fra sverdet og kjedet.

Dette er som oftest et resultat av:

• et sløvt eller skadet kjede. Pass på at kjedet er korrekt slipt. Et korrekt slipt kjede krever kun at du legger lett trykk på det for at det skjærer på riktig måte, og resulterer ikke i røyk fra motorsagen. Hvis du må skifte motorsagkjedet, må du bruke riktig kjedetype.
    Slik sliper du et motorsagkjede
  • for lite sverd- og kjedeolje. Pass på at oljetanken er full. Hvis du bruker en batteridrevet motorsag, er det lett å glemme å fylle oljetanken!
  • oljehullene i sverdet ditt er skitne eller tilstoppede. Pass på at hullene i sverdet er rene så smøringen ikke avbrytes.
    Slik sjekker, vedlikeholder og rengjør du sverdet
  • bruk av feil type olje. Hvis oljen har feil viskositet, kan den slenges av kjedet og resultere i dårlig smøring. Vi anbefaler at du bruker Husqvarnas sverd- og kjedeolje. Bruk aldri motorolje til å smøre sverdet og kjedet.
    Kan brukt motorolje brukes til å smøre sverd og kjede?