Motorsager11.02.2024

Forklaring av forskjeller i kjedestørrelse

Hvilken type motorsagkjede du trenger, avhenger av motorsagen du bruker, og typen arbeid du bruker den til. Kjeder selges ut fra fire viktige faktorer: kjededeling, diameter, antall drivlenker, og etter bruksområde og brukerpreferanser.

Det er ikke så enkelt å finne ut av alt dette, så det anbefales at du tar med motorsagen til en lokal autorisert forhandler for å få fastslått riktig kjede. De må fastslå om motorsagen brukes av en forbruker eller profesjonell, og må også fastslå følgende:

Kjededeling

Kjededeling er definert som avstanden mellom tre etterfølgende kjedenagler, delt på to. Vi tilbyr seks varianter av kjededeling: 1/4", 0,325" mini, 3/8" mini, 0,325", 3/8" og 0,404".

Drivlenketykkelse

Diameter er definert som bredden på drivlenken som passer i sverdet. Vi tilbyr kjeder i fire forskjellige diametere: 0,043/1,1 mm, 0,050/1,3 mm, 0,058/1,5 mm, 0,063/1,6 mm.

Lengden på kjedet

Du må telle antall drivlenker for å finne lengden på kjedet.

Andre kriterier

I tillegg til passformkriteriene (diameter, kjededeling og lengde) har kjeder forskjellige egenskaper (som skjæreprofil og kjedetype) som passer til forskjellige bruksområder og brukerpreferanser.

Passformkriteriene (1–3) for kjede og sverd er ofte trykket på sverdets sideplate.