Robotmaaiers11-2-2024

Een Automower®-robotmaaier verbinden met wifi

Door uw Automower®-robotmaaier te verbinden met een wifinetwerk stelt u hem in staat om op afstand te communiceren met de Husqvarna-cloud via de Automower® Connect-app wanneer hij zich binnen het wifibereik bevindt.

Met een wifiverbinding kunt u ook Smart Home-diensten zoals Google Home, Amazon Alexa, IFTTT en open API gebruiken om uw robotmaaier te bedienen en de firmware van de maaier bij te werken.

Welke Automower®-modellen kunnen verbinding maken met een wifinetwerk?

De volgende Automower®-modellen gebruiken wifi voornamelijk om te communiceren met de Husqvarna-cloud:
  • Aspire™ R4
  • 320 NERA
  • 310E NERA

Merk op dat de 320 NERA en de 310E NERA kunnen worden geüpgraded met de Automower® Connect Kit, die als accessoire verkrijgbaar is, om de mogelijkheid toe te voegen om te verbinden met een mobieletelefonienetwerk.

De volgende Automower®-modellen kunnen zowel mobieletelefonie- als wifinetwerken gebruiken om te communiceren met de Husqvarna-cloud:

• 430X NERA
  • 450X NERA
  • 410XE NERA

Merk op dat andere Automower®-modellen niet beschikken over de benodigde hardware om verbinding te maken met wifi.

Een Automower®-robotmaaier verbinden met een wifinetwerk

Om uw Automower®-robotmaaier te verbinden met een wifinetwerk moet u hem eerst via Bluetooth koppelen aan uw mobiele apparaat.

Nadat u een Bluetooth-verbinding met uw robotmaaier tot stand hebt gebracht, kunt u ervoor kiezen de maaier te verbinden met een of meer wifinetwerken. Meer informatie over de voordelen van het maken van een verbinding op een wifinetwerk

Hier volgen de stappen voor het verbinden van uw robotmaaier met een wifinetwerk:

1. Open de Automower® Connect-app.
  2. Selecteer Aanmelden en voer uw inloggegevens in.
  3. Zorg ervoor dat u zich dicht bij de robotmaaier bevindt en via Bluetooth verbonden bent.
  4. Om een goed wifinetwerksignaal te krijgen moet u zorgen dat de robotmaaier zich dicht bij de netwerkrouter bevindt.
  5. Selecteer Meer > Instellingen > Automower® Connect.
  6. Voer uw pincode in.
  7. Tik onder Wifi op Netwerk selecteren.

Niet verbonden met wifi

1. Selecteer het gewenste netwerk in de lijst.
  2. Voer het wachtwoord van het netwerk in en tik op Verbinden. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
  3. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.

Uw robotmaaier is nu verbonden met het geselecteerde wifi-netwerk en het netwerkwachtwoord wordt opgeslagen voor later.

Houd er rekening mee dat het wifi-netwerk verbonden moet zijn met internet om de communicatie met de Husqvarna Cloud te laten werken.

Verbonden via wifi

Kunt u uw wifinetwerk niet vinden?

In de lijst met beschikbare netwerken worden maximaal tien netwerken tegelijk weergegeven. Als het gewenste netwerk niet in de lijst wordt weergegeven, probeert u het volgende:
  • Zorg ervoor dat u via Bluetooth bent verbonden met uw robotmaaier.
  • Plaats de robotmaaier dichter bij de router voor een sterker signaal.
  • Selecteer in de Automower® Connect-app Meer > Instellingen > Automower® Connect > Netwerk selecteren > Opnieuw scannen om opnieuw naar netwerken te zoeken.
  • Selecteer Nieuw toevoegen om de naam in te voeren van een netwerk dat niet in de lijst wordt gevonden, zoals verborgen netwerken. Let op: zowel de netwerknaam als het wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig.
  • Start de netwerkrouter opnieuw op (volg de instructies van uw netwerkrouterprovider). Wacht een minuut of twee tot de router is opgestart en selecteer vervolgens Meer > Instellingen > Automower® Connect > Netwerk selecteren > Opnieuw scannen in de Automower® Connect-app om naar netwerken te zoeken.

Met hoeveel wifinetwerken kan mijn robotmaaier verbinding maken?

U kunt maximaal tien wifi-netwerken opslaan in uw account, maar de maaier kan slechts aan één netwerk tegelijk zijn gekoppeld.

Als de verbinding van de robotmaaier met het actuele netwerk wordt verbroken, maakt de robotmaaier automatisch verbinding met een ander beschikbaar netwerk, dat het sterkste signaal heeft.

Schakelen tussen wifinetwerken

Als u meer dan één wifi-netwerk hebt toegevoegd, schakelt de maaier automatisch tussen de netwerken wanneer dat nodig is.

Tik maar op het gewenste netwerk in de lijst om handmatig naar een specifiek netwerk over te schakelen. Als het wachtwoord nog niet is opgeslagen, wordt u gevraagd het in te voeren.

Een wifiverbinding verwijderen uit een Automower®-robotmaaier

Als u de verbinding met een wifinetwerk wilt verbreken en het netwerk wilt vergeten, tikt u op het pictogram voor verwijderen (de prullenbak) naast de netwerknaam en bevestigt u dat u het netwerk wilt vergeten.

De verbinding met het geselecteerde netwerk is nu verbroken en het netwerk is vergeten. U ziet het nog steeds in de lijst (tenzij het een verborgen netwerk is), maar om opnieuw verbinding te maken met het netwerk moet u het wachtwoord opnieuw invoeren.

Voordelen van het verbinden van de maaier met een wifinetwerk

Hoewel het niet nodig is om een Automower®-robotmaaier te verbinden met een wifinetwerk, kan dit in veel gevallen nuttig zijn.

Voor modellen met alleen wifi

Als uw Automower®-model alleen via wifitechnologie met de Husqvarna-cloud communiceert, kunt u de maaier op afstand bedienen en Smart Home-diensten integreren via de Automower® Connect-app, zolang de maaier zich binnen het wifibereik bevindt.

Met deze verbinding kunt u ook nieuwe firmware-updates downloaden. Zonder wifi kunt u de maaier binnen een bereik van 30 meter bedienen via Bluetooth, mits hij is gekoppeld met uw mobiele apparaat.

Vergeet niet om firmware-updates te downloaden en te installeren. Zorg dat de maaier in het laadstation is geplaatst en zich binnen het wifibereik bevindt.

Voor modellen met wifi- en mobiele technologie

Als uw Automower®-model zowel wifi- als mobiele technologie gebruikt om verbinding te maken met de Husqvarna-cloud, kunt u ervoor kiezen om uitsluitend te vertrouwen op een goede mobiele verbinding om uw maaier te bedienen. In gebieden met slechte mobiele dekking kan een wifiverbinding echter helpen om een stabiele verbinding met de Husqvarna-cloud te behouden.

Aanvullende informatie

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Neem contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer als u hulp nodig hebt met uw Automower®-robotmaaier.