Automower®11-02-2024

Sådan finder of reparerer du et kabelbrud i din Automower®-installation

Hvis ladestationen til din Automower®-robotplæneklipper viser et blåt blinkende lys, og Automower® Connect-appen eller plæneklipperens display viser fejlmeddelelsen Intet løkkesignal, kan der være et kabelbrud i din installation. Du kan udføre nogle grundlæggende kontroller, før du starter fejlfindingen. Hvis disse kontroller ikke giver resultat, viser vi dig de nødvendige trin til at identificere og reparere den beskadigede del af kablet.

Indledende kontroller

Før du foretager fejlfinding, skal du udføre følgende visuelle kontroller:

1. Undersøg, om afgrænsningskablets og guidekablets tilslutninger til ladestationen er korrekt tilsluttet og ubeskadigede. Se Sådan tilsluttes afgræsnings- og guidekabler til ladestationen.

1. Kontrollér alle kendte splejsninger i løkkekablet for at sikre, at kablerne er korrekt tilsluttet, og at koblingerne ikke er beskadigede. Hvis det er tilgængeligt, skal du bruge det kort, der blev tegnet under installationen, for at minde dig om, hvor kablerne oprindeligt blev lagt.

1. Hvis fejlmeddelelsen fortsat vises efter disse indledende kontroller, skal du fortsætte med fejlfindingstrinnene nedenfor.

Sådan finder du et kabelbrud

Vi anbefaler to metoder til at finde et kabelbrud:

Manuel søgning

Et ødelagt kabel i din Automower®-installation kan findes ved hjælp af en manuel søgemetode, hvor den grundlæggende ide er at blive ved med at opdele afgrænsningskablet i to halvdele, indtil den ødelagte del er fundet. Sådan gør du:

1. Slå ECO-tilstand fra

Denne søgemetode virker ikke, hvis ECO-tilstand er aktiveret. Afhængigt af din Automower®-model kan du bruge Automower® Connect-appen eller plæneklipperens display til at slå ECO-tilstand fra. Følg disse trin:

1. Anbring plæneklipperen i ladestationen.
  2. Åbn Automower® Connect-appen, eller tryk på Menu på plæneklipperens display.
  3. Vælg Indstillinger > ECO-tilstand.
  4. Fjern markeringen i feltet.

2. Byt om på stikkene i ladestationen

• Byt om på tilslutningerne mellem guidekablet og afgrænsningskablet i ladestationen for at identificere den beskadigede del.
  • Start med at skifte tilslutning AL og G1. Hvis indikatorlampen lyser konstant grønt, befinder bruddet sig et sted på afgrænsningskablet mellem AL og det punkt, hvor guidekablet er forbundet med afgrænsningskablet (den tykke sorte streg i billede 1). Her skal du begynde at lede efter bruddet.
  • Bemærk: Visse Automower®-modeller har ekstra guidekabler (G2, G3). Du kan gentage proceduren med dem.

Billede 1

3. Find bruddet

For at finde den knækkede del af kablet skal du bruge følgende:

• Løkkekabel
  • Koblinger til Automower®
  • Stik til Automower®
  • Tang
  • Kabelskæreværktøj

Følg disse trin:

1. Frakobl det kabel, der mistænkes for at være knækket, fra ladestationen.
  2. Tilslut den ene ende af det nye løkkekabel til et ledigt slot på ladestationen, enten AL eller AR, vha. et stik.
  3. Gå til midten af den sektion, hvor der er mistanke om brud, og skær den over.
  4. Tilslut den anden ende af det nye løkkekabel til den kabelende , der stadig er tilsluttet til ladestationen (tynd linje på billede 2).
  5. Kontrollér ladestationens indikatorlampe.
  6. Hvis lampen er grøn, er bruddet i sektionen med den frakoblede ende (tyk linje på billede 2).
  7. Gentag denne proces, indtil der kun er en kort del af kablet tilbage. Det er her, bruddet er placeret.

Tip! Hvis den del af afgrænsningskablet, der indeholder bruddet, er kort, kan det være lettere at udskifte den helt end at forsøge at finde den nøjagtige placering af bruddet.

Billede 2

Billede 3

Manuel søgning med et værktøj til registrering af kabelbrud

For at spare tid og undgå at klippe kabler over under fejlfinding kan du bruge et værktøj til registrering af kabelbrud. Bemærk, at dette værktøj er nyttigt til at finde rene kabelbrud, men muligvis ikke er så effektivt i tilfælde af delvise kabelbrud.

Se denne video, der viser, hvordan du bruger et værktøj til registrering af kabelbrud til at søge efter et brud på et afgrænsningskabel i en Automower®-installation (kun tilgængelig på engelsk).

Sådan repareres et kabelbrud

Når du har fundet den ødelagte del af kablet, kan du fortsætte med reparationen. Du skal bruge:

• Løkkekabel
  • Koblinger til Automower®
  • Tang
  • Kabelskæreværktøj

1. Skær det beskadigede kabel fra

Skær ca. 60 centimeter af hver ende af det brudte kabel for at fjerne alle beskadigede sektioner.

2. Indsæt kablet i koblingen

Indsæt begge kabelender i koblingen, en ende pr. hul. Det betyder ikke noget, hvilket hul der bruges til hvilken kabelende.

3. Kontrollér kabeltilslutningerne

Sørg for, at kablerne er sat helt ind i koblingen. Brug den gennemsigtige side af koblingen til kontrol.

Hvis du bruger et professionelt kabel, skal du fjerne det udvendige beskyttelseslag, før du indsætter kablet i koblingen.

4. Tryk på koblingen

Tryk koblingen fast med en tang.

Se denne video for at få detaljerede instruktioner om, hvordan du tilslutter et guidekabel til afgrænsningskablet:

5. Fastgør eller grav kablet ned

Undgå at beskadige nye kabler ved at begrave det blottede afgrænsningskabel og koblingen eller fastgøre det sikkert til jorden med pløkker.

Hvorfor bruge en original Automower®-kobling?

Automower®-koblingen er specielt designet til reparation og forlængelse af afgrænsningskablet og til tilslutning af guidekablet. Den er holdbar, vandtæt og sikrer optimal ydeevne.

Undgå kabelbrud

Der er nogle enkle ting, du kan gøre for at undgå kabelbrud i din Automower®-installation. Klik her for at få mere at vide.

Få professionel hjælp

Hvis du har brug for hjælp til din Automower®-installation, skal du kontakte din lokale Husqvarna-forhandler. Med deres erfaring og brug af specialværktøjer kan de hjælpe dig med at få din Automower®-robotplæneklipper til at arbejde igen på ingen tid.