Kædesave11-02-2024

Hvorfor er der hærdet harpiks eller snavs på min savkæde?

Når du bruger kædesaven, kan du opleve en ophobning af harpiks eller snavs på savkæden.

Generelt er det et tegn på, at kæden ikke modtager nok olie til at forhindre, at harpiksen sætter sig fast i kæden. Kontrollér sværdets oliehuller og justeringen af oliemængde til sværdet. Se brugervejledningen for vejledning i rengøring af sværdet, og find ud af, om din sav har justerbar kædesmøring, og hvilke indstillinger der passer til din sværdlængde.

En anden grund er, at en sløv kæde, der tvinges til at skære, skaber varme, hvilket får harpiksen til at brænde fast på kæden. Nogle typer træ vil skabe mere harpiks end andre.

Sådan kontrolleres, vedligeholdes og rengøres sværdet

Sådan skærpes en savkæde